Enzym Pektinázy (pro ovoce)

Enzym k štěpení molekul pektinu. 

Jedno balení je určeno pro 25l ovocného kvasu. 

Pektinázy jsou enzymy rozkládající pektin.
Příklad pro 100l kvasu:
1a, Aktivace enzymů pomocí vody.
Připravíme litr vody kterou zahřejeme na 40-50°C. Poté vsypeme 4x1g enzymů a důkladně promícháme. Vyčkáme chvíli a poté směs přidáme do bečky s kvasem. Ovocný kvas dobře promícháme.
1b, Aktivace enzymů pomocí ovocného rmutu.
Tento postup je složitější ovšem vždy máte jistotu, že dojde k aktivaci všech enzymů které přidáte do kvasu. Odebereme z bečky poloviční množství kvasu a ten zahřejeme na 40-50°C. Přidejte enzymy a dokonale promíchejte kvas. Kvas nechte odležet asi 2h a poté obsah kvasu doplňte odebraným množstvím.

Pektiny jsou podpůrné látky ovoce a jsou obsaženy prakticky ve všech druzích ovoce.  Při použití turbokvasnic u ovocných kvasů, je vhodné přidat také pektinázu, která rozloží pektiny z ovoce. Po rozkladu pektinů v ovoci jsou cukry lépe přístupné kvasinkám. Při použití turbokvasnic s přidáním těchto enzymů dosáhnete tedy dokonalého prokvašení a výrazně eliminujete. Také zastavení kvasného procesu, při jeho dokvašování, když máte již v ovocné břečce málo sacharózy. Při použití pektinázy v kvasu dochází také k uvolnění veškerého přirozeného aroma ovoce. Enzymy společně s kvasinkami dokonale rozloží i nepodrcené ovoce ve vašem kvasu. Enzymy není nutné používat při zakládání kvasu ze šťávy z lisovaného ovoce.

Hmotnost obsahu: 1g


Enzym Pektinázy
30942
Alcotec
5031174309427

Základní

0.01kg
34 s DPH 28.10 bez DPH
Cena dopravy 89 s DPH 73.55 bez DPH

Produkt je již v porovnání. Zobrazit porovnání